Workshop

Obtížnost
Workshop

Kraniosakrální a biodynamická jóga

11.02.2023
09:00 - 12:00
Penalizační zóna od 11.02 01:00
Cena 690 Kč

V kraniosakrální józe si vyzkoušíte a zažijete své tělo jako místo proudění. Naučíte se vědomě ,,Povolit zbytkové napětí“ Kdykoliv během dne. 

Dostanete svůj ,,Klidový bod"

To je pomůcka kraniosakrální jógy, díky níž lze zastavit mozkomíšní mok ve čtvrté mozkové komoře a při jejím použití vznikne stav ,,flow“. Proud vědomí díky němuž se mysl soustředí na prožívání přítomnosti. Mozek mění frekvenci z beta na alfa vlnění. Aktivuje se pravá mozková komora parasympatikus a obě nosní dírky začínají dýchat souběžně. Harmonizace obou hemisfér a vytvoření přílivové a odlivové vlny (naplňující a vyprazdňující cyklus) stimuluje kraniosakrální rytmus. Aktivací této vlny dochází k obnově mozkomíšního moku a vyčistí se glymfatický systém. Nervová jádra a nová energie posiluje léčivou sílu těla a samo regulaci. Budeme vnímat - dýchat – uvolníme se.

Kraniosakrální jóga pracuje s Fasciemi, ta je obalem /cestou/ pro tekuté tělo. Pojivová tkáň obalující každý sval a orgán v těle. Fascie si lze představit jako pavučinu a síť pod povrchem. Zužuje cévy při stresu a hybnou sílu těla.

Fasciální adheze – přilnavost tkáně – tvoří rakovinu. Bez kyslíkatý proces je hnití. Mnoho nemocí vzniká na základě dlouhodobého stahování pojivových tkání a neschopnosti se uvolnit. Naopak deset minut tekutého pohybu a proudění – vědomý pohybu je silně prospěšné pro tělo a proudění tekutin k transportací kyslíku. Naučíme se jednoduché sestavy, které podpoří tekutost a proudění v tkáních zažijete tzv. ,vejít si do pocitu tekutosti“ a ,,pocitu, který dělá pohyb.“

Tělo si pamatuje emoci a ta stejně jako pohyb napomáhá k uvolnění CNS (Centrální nervový systém).

,,Pocit radostné tekutosti a spontánního pohybu“. Podvědomí má velmi rádo proudění. Pozitivní pocit z vlastního těla.

Čeká Vás: Relaxace – uvolnění – tekutost - pumpování  – radost.

Voda a Zima, ledviny, moč.měchýř to vše se podporuje v období kraniosakrální jógy v Zimě a vyzkoušíme si také masáže Jivaka, které vše krásně podpoří a uvolní tělo.

Prozkoumej pocit svým vlastním vědomím a zkušeností při kraniosakrální józe kterou Vás provede Lucie Dušánková

Již proběhlo

Sdílet Workshop na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)