Ranní jóga

Obtížnost
Ranní jóga
Julie Textorisova - Ranní jóga

Julie Textorisova

30.11.2022
07:00 - 8:15
Penalizační zóna od 29.11 19:00
Cena 140 Kč

Hatha jóga je vhodná pro začátečníky a pokročilé. Jedná se o pomalejší cvičení, kde v ásaně pohodlně setrváváte delší dobu. V každé pozici tak máte dostatek času vnímat, jak se v ní cítíte, jak reaguje vaše tělo, a naopak můžete vypustit, jak v ni zrovna vypadáte. Dle Jógasúter, má být prováděná ásana pevná a pohodlná. Právě v Hatha józe si dopřejeme dostatek času, abychom procítili každou pozici na všech úrovních: fyzické, psychické a duchovní.

Hatha jóga je vhodná pro ty, kteří žijí ve zrychleném tempu a vzhledem k pracovnímu vytížení nenacházejí čas na kvalitní odpočinek a relaxaci. Mnohdy si neuvědomujeme, jak je důležité, dopřát si pravidelnou chvilku pro sebe a např. vychutnat si jídlo nebo užít si krátkou procházku. Budeme-li ji cvičit pravidelně, brzy se dostaví pocity zklidnění a zpomalení i v běžném životě. Toto zpomalení však budeme vnímat pohodlně a příjemně. Opustíme pocity strachu a stresu, že něco nestihneme nebo nedokončíme. Naše mysl i tělo toto zpomalení velmi ocení.

Každá lekce je právě tak náročná, jak si ji uděláme my sami. Při praktikování jógy, nikdy nejdeme přes bolest ani přes nepříjemné pocity. Také se s nikým nesrovnáváme a vždy myslíme na to, že pozice by měla být pevná a pohodlná. Cvičení jógových pozic nás učí naslouchat svému tělu a soustředit své myšlenky uvnitř sebe po celou dobu cvičení. V tu chvíli, máme jedinečnou možnost uvědomit si své tělo, svaly, kosti i orgány a věnovat jim plnou pozornost.

Na závěr každé lekce vinyasa a hatha jógy je relaxace, zklidnění mysli a krátká meditace.

A pokud si nejste jistí, kterou lekci zvolit, tak si přijďte vyzkoušet oba tyto typy cvičení. Můžete pak posoudit, co vám vyhovuje nejlépe s ohledem na to, co právě prožíváte, jak se cítíte nebo kam se chcete posunout. Mě osobně se nejlépe osvědčila kombinace Hatha a Vinyasa jógy a vybírám si podle toho, jak se cítím po stránce fyzické a duchovní.

Již proběhlo

Sdílet Ranní jóga na

Cookies Aby rezervační systém fungoval tak, jak má (souhlas s cookies)